Hogy emléked örökké megmaradjon...

"Megkaptam a felvételt. Eddig amibe belenéztem, mind tökéletes, jó minőségűek. Pontosan mindent úgy készítettél el, ahogy kértem. Nagyon szépen köszönöm Neked a precíz és pontos munkát. Még a héten át fogom nézni az egészet" (Bea)

"Nagyon szépen köszönöm a felvételt! Azt gondolom, hogy igazán megérte megmenteni az utókornak!" (Orsolya)

"Tökéletes lett a próbafelvétel, mindenki elégedett vele. Délután akkor vinnénk az összes kazettát." (Péter)

"Köszönöm a másolást, nagyon jó lett." (... Istvánné)

Mire jó ez?

Vannak pótolhatatlan felvételeid?

Szeretnéd biztonságban tudni?

Megismételhetetlen családi emlékek?

Ballagás, esküvő, lakodalom?

Közös kirándulás a régi barátokkal?

Első külföldi nyaralásról?

Gyermeked első szavai?

Nagyszülők, dédszülők kazettára mondott visszaemlékezései?

Már a videólejátszód sem működik, hogy ezeket visszanézd?

Van megoldás!

Régi analóg felvételeidet számítógépre rögzítem, digitalizálom, így további minőségromlás nélkül nézheted újra, másolhatod, tovább adhatod.

Hol adhatom át?

Napi fő tevékenységem másfelé szólít, mint ahol az irodánk található. Ezért személyesen Algyőn tudom átvenni a digitalizálandó kazettákat. Pontos időpontot és helyet telefonon vagy e-mailen tudunk egyeztetni. Nagyobb távolságok esetében, előzetes egyeztetés után futárszolgálattal is elküldheted, ugyanígy futárszolgálattal vissza is küldöm.

Sürgős esetben Szegeden el is tudok menni átvenni a kazettákat, ennek díja 1000 Ft/alkalom.

Mikor adhatom át?

Rugalmasan egyeztetjük, azaz a fő munkaidő mellett kora esti órákban vagy hétvégén napközben is elérhető vagyok.

Telefon: 70/246-6411 | E-mail: zsolt.krupiczer@gmail.com

Milyen formátumú kazettákat lehetséges rögzíteni?

#Normál videokazetta: VHS és SVHS

Kamera kazetta: VHS-C és SVHS-C. Más típusú kamera kazettát akkor tudok vállalni, ha a lejátszáshoz kamerát tudsz hozni.

Magnókazetta: normál magnókazetta, ez lehet a normál típus mellett króm-dioxid vagy metal típusú is.

Árak

Videokazettáról .mpeg fájlba: 1. óra 2500 Ft, 2-10. óra 1900 Ft/óra, 11. órától 1600 Ft/óra.

Magnókazettáról .mp3 fájlba 1500-2000 Ft/kazetta.

Elkészítési idő

Megbeszélés szerint. 1-2 kazetta esetében általában 2-5 nap alatt elkészül, de nagyobb mennyiség esetében (pl. teljes családi gyűjtemény) jóval hosszabb idő is lehet.

Hogyan kapom meg a felvételeket?

A videófelvételek .mpeg fájlba, a magnókazettákat .mp3 fájlba rögzítem. Két lehetőség van a felvételek átvételére, a pendrive-on, memóriakártyán vagy külső tárhelyen történő átvétel, illetve fájlküldéssel interneten történő továbbítás.

Az .mp3 viszonylag kis méretű, ma már könnyedén elfér bármilyen pendrive-on, továbbítható interneten fájlküldéssel. Az A és a B oldal külön fájlba kerül rögzítésre, de kérésre megoldható az egy fájlban történő átadása is.

Az .mpeg fájlok esetében már jóval nagyobb, több (vagy sok) GB-os méretről beszélünk. Egy 3 órás felvétel kb. 10-11 GB helyet foglal. Általában lehet előre tudni a felvétel körülbelüli hosszát, így saccolható a végső méret. Látható, hogy egy néhány órás felvétel elfér egy ma használatos 16 vagy 32 GB-os pendrive-on vagy memóriakártyán, de ha ez valamiért nem megoldható, akkor fájlküldéssel is elküldhetem e-mailen, a mai szélessávú és korlátlan internetszolgáltatások mellett járható út.
Nagy mennyiségű felvétel, pl. egy több kazettából álló családi gyűjtemény esetében, amely akár 20-30-40 óra felvételt is tartalmazhat, a legpraktikusabb módja a felvételek átvételére, tárolására egy külső hordozható winchester.

Tipp!

A digitalizált felvételek megőrzik minőségüket, de soha ne feledd: mindig készíts biztonsági másolatot az adatvezstés elkerülése érdekében!

Az .mp3 és .mpeg fájlok a mai okostévéken gond nélkül lejátszhatók, megnézhetők.